Kategóriák
 
 
 
 
 
Színesfém elválasztó
 
 

Színesfém elválasztó

Az elv a színesfém elválasztó

ECSM.jpgSzínesfém elválasztó (ECSM) elve alapján működnek a különböző cselekvési örvényáram anyagokon különböző elektromos vezetőképesség (fémek és nem fémes anyagok). Az ilyen típusú mágneses szeparátor a kiindulási anyagot szállítják mentén egy szállítószalag felé egy gyorsan forgó mágneses induktív henger, amely áll egy nagy számú váltakozó mágneses pólusok. Mágneses indukció forgó hengereket gyorsan változó mágneses teret generál örvényáramokat fémes tárgyat jelen a szállított nyersanyag. Légörvény ellensúlyozza az oka okot adó - Létezik tehát egy taszító erő közötti kölcsönhatás fémtárgyat és a legközelebbi mágneses pólusok indukciós rotor. A kimenet a kölcsönhatást a fém tárgy és az indukciós rotor, a fém részecskék spouted a szállítószalag közelében indukciós forgórész.

  

 

ECSM_princip.jpgAnyagok a viszonylag alacsony villamos vezetőképességet befolyásolja a mágneses mező a rotor nagyon kevés, vagy egyáltalán nem, és így a gravitáció miatt leeshet, hogy a végén a szállítószalag. Ami az anyag a nagy elektromos vezetőképességű, ezek spouted a szállítószalagról a különböző távolságok, függő többnyire a mérete az objektum, az elektromos vezetőképesség, az anyag sűrűsége - a tervezési ECSM mágneses elválasztó rendszer, ezért szükséges, hogy figyelembe vesszük az összes ezeket a paramétereket.

Az előző generációs elválasztó ECSM cég Bakker Magnetics képes elkülöníteni csak a nagy darab vas részecskék, meghaladó méretű nagyságrendileg körülbelül 9 mm. Az új generációs rendszerek ECSM elért jelentős előrelépést ebben az irányban, és képes elkülöníteni a részecskék a 2 mm nagyságrendű. Ezen túlmenően, a fejlesztés úgynevezett. ECSM nedves rendszerek a végső fejlődési szakaszban. A szabadalmaztatott rendszerek képesek szétválasztani kisebb részecskék egy több nem vastartalmú fémek.

 

A moduláris koncepció

A legújabb generációs mágneses szeparátor a színesfémek cég Bakker Magnetics lett kifejlesztve, mint egy moduláris rendszer, ami azt jelenti, hogy a különböző alkatrészek helye a gerincét a rendszer. Ez a koncepció lehetővé teszi, hogy módosítani kell a beállításokat a teljes elválasztó rendszer egyszerűen, gyorsan és hatékonyan. Ráadásul egy ilyen moduláris kialakítás lehetővé teszi beépítését komponensek a meglévő műveleteket, és nagyban leegyszerűsíti a rendszer karbantartása.

A csontváz az első ECSM

A moduláris rendszer a két acél gerendák, amelyek együtt a burkolat képezi a mátrix a rendszer. A két oldalsó keretek vannak ellátva szerelőlapok, rögzítéséhez a csapadék hajó, a rezgő adagoló és / vagy egy mágneses hordó, amely arra szolgál, hogy távolítsa ferromágneses részecskék az anyag áramlását. Mindez kialakítás egy szilárd és stabil tárolását a rendszert. Nagy hangsúlyt helyeztek a minőségi pecsétet fontos részei a rendszernek, hogy ne sérüljenek, és vezet a túlzott kopás érzékeny részek felhalmozódását por és más szennyeződések, hogy előfordulhat a telepítés ECSM elválasztó.

A második szállítószalag beépített mágneses rotor

A szállítószalag vezeti és szabályozza a hordó a görbült felület, az ékszíj feszességét könnyen ki lehet igazítani. Monitor a működését a szállítószalag, két érzékelő alján található oldalán a szállítószalag. Az öv motor hajtja, amelynek teljesítménye 2,2 kW. A tényleges szállítószalag hőálló, készült kopásálló PU. Induktív görgő (mágneses rotor) be van építve a poliészter erősített üvegszál dob egy kerámia bevonat.

A mágneses forgórész van beépítve a visszatérő szállítószalag dobot. A sebesség fokozatmentesen állítható a 500-tól 3000 min -1 (maximális vizsgált érték 3500 min -1 ). A mágneses rotor hajtja 7,5 kW-os motor Euronorm, a motor belsejében elhelyezett szállítószalag borítja és védi az oldalsó keretben.

Vannak alapvetően két típusú mágneses forgórész:

  • szimmetrikusan
  • excentrikusan elhelyezkedő
Típusú mágneses rotor:  
 ECSM_rotory_SK.jpg

 

A szeparátor a cég Bakker Magnetics használják szimmetrikusan elrendezett mágneses rotort, amely számos előnnyel rendelkezik a eccentrical támogatás:

  1. vas részecskék marad hosszabb ideig a mágneses mező, amely fokozza a teljes elválasztás hatékonysága
  2. légrés kisebb, ami javítja a szétválasztás hatékonyságát a finom szemcsék
  3. szimmetrikusan elrendezett forgórész lehetővé teszi a nagyobb sebességű szállítószalag, ami pozitív hatással van a teljes rendszer kapacitását
  4. Nem szükséges, hogy állítsa be a mágneses forgórész
   

A mágneses rotor rendszer neodymium (NdFeB) mágneseket N42 minőségű. Annak érdekében, hogy a lehető legkisebb légrés a forgórész és az anyag, mindegyik mágnes olyan sugara van. Az egész mágneses rendszert úgy tervezték és optimalizálták speciális szoftver használatával. Az eredmény egy mágneses rotor képes létrehozni egy nagyon erős változó mágneses teret, amely jelentős hatással van a hatékonyság növelése ECSM elválasztó.

Nagy figyelmet szenteltek a tartósság és megbízhatóság az indukció és visszafordítható dob. A dob visszaforgatása készült poliészter üvegszál erősítésű, a dob felületét bevonjuk egy kerámia védőréteg és hőálló.

3. Válás kukák

Separation konténerek állnak három különböző modell szerint a termék típusa és kapacitása. Beállítása réteglapot gyors és egyszerű, hogy szinte minden helyzetben és szögben gyorsan elemeket. Köszönhetően szerkezeti részek, és nincs hatással neprakážajú anyagáramlás.

4. Az ellenőrzési rendszer

A szív az ellenőrzési rendszer Siemens PLC, amely által ellenőrzött erős processzor. A vezérlő egység lehetővé teszi, hogy számos különböző beállításokat elválasztó rendszer. Művelet egyszerű, bármilyen változás a beállítás azonnal megjelenik az LCD háttérvilágítás. Alapvető nyelvi változatok: angol, holland és német. Hála a folyamatos ellenőrzés és felügyeleti funkciók a vezérlő egység, a művelet biztonságos, hatékony és megbízható. Minden kudarc és szerviz-intervallumok megjelenik a kijelzőn. Amellett, hogy a digitális áramkörök, az ellenőrzési rendszer fel van szerelve két folyamatos frekvencia átalakítók: az egyik egy kimenete 2,2 kW meghajtásához a szállítószalag, a másik hatalommal 7,5 kW fékhenger meghajtásához az indukciós. A készülék lehetővé teszi, hogy a négy alapértelmezett beállításokat, a rendszer be van építve egy kompakt rendszer zárt.

5 . rezgő adagoló

Vibrációs arra szolgál, hogy egyenletesen táplálja a szállítószalag egység ECSM. A konstrukció rozsdamentes acél AISI 304 két méretben kapható: 1500 és 2500 mm.

6. Bubnový mágnes

Drum mágnes jól illeszkedik az egész koncepció a moduláris ECSM elválasztó. Mellékelt normál támogatási struktúra szükséges, ha a dob mágnes telepítése előtt a szállítószalag. Ha a mágnes van telepítve előtt a dob vibrációs adagolót meg kell csatolni a tartószerkezet vödör.

A fő alkalmazási területek ECSM elválasztó rendszer:

Nyersanyag típusa Írja mágneses rotor Részecskeméret (mm) Kapacitás (m 3 / óra.)
Háztartási hulladék 12 + ~ 30 150
Elektronikai hulladék 18 - ~ 30 50
Újrahasznosítás konyhai eszközök 12 + ~ 30 150
Megtisztított fa 12 + ~ 30 200
  18 - ~ 30 100
Podrvené műanyagok 12 + ~ 30 160
Autóipari Fémhulladék 12 + ~ 30 80
  18 + ~ 10 → 30 60
  18 - ~ 10 40
Egy égő roncs 18 eltérően 40-80
Üveg újrahasznosítás 18 + ~ 20 50
Újrahasznosítás kábelek 18 - ~ 30 50
Hamu, salak az égés után 12 + ~ 30 80
  18 + ~ 10 → 30 60

Kapacitások a táblázatban tájékoztató számított ECSM egység típus 1500.

Színesfém elválasztó megvannak a technikai és fizikai korlátok:

  • Az első korlátozás a részecskék mérete - ECSM meghajtók külön színesfém mérete 2 mm vagy annál nagyobb (18-pólusú mágneses rotor) - nem képesek, hogy a porszemcséket és kisebb részecskéket, mint 2 mm (pl. apróra vágott huzal és kábel).
  • második korlát, néhány fizikai tulajdonságai az elválasztott anyag - ECSM rendszerek működnek tökéletesen a könnyű színesfémek (réz, alumínium, ezüst, stb) és jó elektromos vezetőképesség, de nem csinál egy nehézfém, vagy egy fém, amelynek gyenge elektromos vezetőképesség (rozsdamentes acél, ólom, és hasonlók.).

Ezen okok miatt szükség van rá a legrészletesebb elemzését az alapanyag, összetételét és feltételei elválasztó mielőtt a tényleges telepítés ECSM elválasztó rendszer.

 
 
 
 

Színesfém elválasztó

Termékek felsorolása: Növekvő rendezés
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió