Kategóriák
 
 
 
 
 

Mágneses fékek

Többtárcsás fék EBP rugókkal

Többtárcsás fék EBP rugókkal

Olyan helyzetekre szánták, ahol követelményeket támasztanak a gép forgó részeinek fékezésére, ha funkcionális vagy biztonsági okokból áramkimaradás történik.
Gyártó:SELOS
Cikksz.:1455
Hozzáférhetőség
Szállítási határidő: Készleten
Egységár: Kérjen árajánlatot
seller_img
Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot.
Panák Zsuzsanna (HU)
Tel.: +36 20 627 0871
E-mail: info@magnesek.hu

A termék leírása

Elektromos vezérlésű, többlemezű fék EBP rugókkal - Az EBP fékek hajtott és rögzített részekből állnak. A rögzített rész egy mágneses test, amely a gép helyhez kötött részein van rögzítve és gerjesztő tekerccsel van ellátva. A meghajtott rész hordozóból és egy belső lécből áll. A mágnestest rugókat és külső léceket is tartalmaz. A fékezési nyomatékot a lécek súrlódása adja át, amelyeket a rugók által kifejtett erő szorít össze. Miután az áramot bevezetik a tekercsbe, a rögzítőgyűrűt a tekercs felé húzzák, elengedve a súrlódólemezek kötegét és engedve a féket. Ugyanakkor a gyártóérintkező energiát ad az ellenállásnak, csökkentve az áramot az állandó kioldáshoz szükséges értékig (a fékellátásba nem beépített kora ellenállás).

Amint az áram megszakad, a rugók összenyomják a súrlódólemezek kötegét, amely a fékezési nyomatékot biztosítja. A fékek nem igényelnek karbantartást, elsősorban a légrés beállításával és a kopott súrlódó tárcsák cseréjével, amelyek a legfontosabb alkatrészek. Az EBP fékek száraz és kenve is. Az acél - fém kerámia lamellák kombinációját kenött és száraz környezetben, vagy acél - azbeszt-mentes súrlódó anyag száraz környezetében használják. Ezeket manuálisan, nyomógombokkal vagy automatikusan, 24 V névleges feszültséggel működtetik.

Ha rendelkezésre áll egy AC feszültségű hálózat, akkor egy félvezető egyenirányítót használnak Grätz-kapcsolatban. A fék kenhetõ vagy száraz környezetben is müködhet - ezt a sorrendben kell meghatározni. A fékhez a mérettáblázatnak megfelelő előfúrás tartozik.

Működési feltételek:
- kenhető és nem kenhető környezet
- az üzemi hőmérsékleti tartomány +50 - 25 ° C
- 24 V DC vezérlőfeszültség

Előnyei:
- magas fékezési nyomaték
- könnyen telepíthető
- egyszerű karbantartás
- a súrlódólemezek alacsony kopása

A leggyakoribb felhasználások:
- szerszámgépek
- prések
- marógépek
- másológépek

Féknyomaték mérete:
- a legnagyobb névleges fékezési nyomaték 160 Nm


Dokumentácia

Új hozzászólás:

...

Válasz hozzáadása hozzászóláshoz:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió